Ægte naturlige og håndbryggede kvalitets-eddiker
Ønsket med vores unikke mad-eddiker er at skabe dybe og komplekse smagsgivere med en interessant balance mellem surt, sødt og bittert.
Grundstammen er vores egne rene kvalitets-likører, som vi fermenterer videre på ved hjælp af en naturlig vild eddikekultur (vores ”eddike-mor”), som vi selv har opformeret.
Selve fermenteringen er en langsom proces på 2-3 år – men den er værd at vente på!
Brug de smagsintense eddiker til at skabe balance og dybde i dine retter, både inden for det søde og det salte køkken. Fra desserter til simreretter.
For mange mennesker er det næsten en åbenbaring at opleve, hvor afgørende en betydning den syrlige grundsmag og afbalanceringen af den kan have for velsmag. Prøv det selv!
- Gran eddike: En mild, rund og aromatisk mad-eddike brygget på friske skud fra rødgran. Smagen understøttes af friske krydderurter, limesaft og en anelse stjerneanis. Den fine gran-eddike er perfekt i det nordiske køkkens sæsonbestemte retter – fx til mormor-dressing, til sprøde kålsalater og til glaserede, grillede eller bagte grøntsager.
- Øl eddike: Denne mad-eddike er brygget på juleøl fra det lille kvalitetsbryggeri på Aarø. Den gode mørke maltøl er tilsmagt med enebær, farin og sirup og herefter fermenteret. Resultatet er en skøn og næsten gastrik-agtig bittersød eddike. Den giver god dybde i dressinger og marinader, men egner sig også fortrinligt til at fuldende en sauce.
- Hyldeblomst eddike: En frisk, rund og mild mad-eddike med den karakteristiske duft og smag af hyldeblomst. Brug eddiken til at understøtte og supplere sommermaden, fx i marinader til spæde grøntsager; til dressinger i friske salater med frugt; eller til at give syre i en god dessert.
- Brændenælde eddike: En frugtig og fyldig mad-eddike baseret på friske brændenældeskud afbalanceret med bl.a. kørvel, skvalderkål, citronmelisse og grønne valnødder. Eddiken giver karakter og dybde til fx saucer, marinader, dressinger og syltesager.
- Æble eddike, fadlagret: Lækker syrlig og bittersød mad-eddike med en intens æblesmag. Eddiken er brygget på kvædelikør og lagret på bourbon-fade. Brug den direkte i en dressing eller lad den udfolde hele sit smagsregister i en sauce eller en simreret.
- Mælkebøtte eddike, fadlagret: Mælkebøtte-eddiken er naturligvis brygget på vores ikoniske mælkebøttelikør og er færdiglagret på bourbonfade. Mælkebøtte-eddiken har en god syre og er meget fyldig og karakterfuld. Brug den til at løfte smagen i både saucer, salater og simreretter.