YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Likører

Naturlig håndbrygget kvalitets-likør fra Vestjylland

Med vores unikke nyfortolkninger af den klassiske likør ønsker vi at vise verden, hvor meget velsmag, naturen i vores lille lokalområde kan byde på.

Vi dyrker et væld af frugter, urter og bær her på gården, som summer af liv, mangfoldighed og bæredygtig biodiversitet. Her er gamle æblesorter, hyld, valnødder, mælkebøtter og sågar marehalm, som vi nysgerrigt udforsker og eksperimenter med i vores likør-produktion.

Alkoholen udvikles naturligt ved hjælp af vores helt egen vildgær, som vi selv har opformeret fra gårdens gamle Guldborg-æbletræ.

De aromatiske og smagsmættede likører fermenterer i minimum 15 måneder, før de er klar. Ting tager tid!

Nyd likørerne, som de er – fx som ledsagere til ost, tapas og dessert. Eller prøv dem som nye interessante smagskomponenter i cocktails og aperitifs.

Likør2022
  • Rabarber-hyldeblomst likør: Kombinationen af sød hyld og syrlig rabarber giver en intens, lang og kompleks smagsoplevelse. Som inkarnationen af dansk sol og sommer! Nyd likøren som den er, fx som dessertvin. Eller brug den som en skøn smagsgiver i fx aperitifs med bobler, til cocktails, til en elegant kageglasur eller i sommerens frugtdesserter. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%. Likøren er i 2022 hædret med den prestigefyldte internationale guldmedalje fra The Global Spirits Masters.
  • Aronia likør: Vores håndbryggede aronia-likør er intens, aromatisk og vinøs. Smagen er sød, dyb, bitter og let-tør – præcis som et friskplukket aroniabær! Bærsmagen er nænsomt afstemt med ingefær og frisk lime. Likøren er perfekt til fx tapas, ost og kage, men er også genial i en gin & tonic. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%. Likøren er i 2022 hædret med den prestigefyldte internationale sølvmedalje fra The Global Spirits Masters.
  • Mælkebøtte likør: Mælkebøtte-likøren er vores hjertebarn! Det var, da vi lykkedes med denne produktion første gang, at ideen om Westjysk Smag blev født. Likøren er sprudlende forårsagtig, men samtidig dyb og kompleks med mange lag og noter. Smagen fra de solgule mælkebøtteblomster er omhyggeligt afstemt med honning, lakridsrod og appelsin. Likøren er skøn til både desserter og kager, men kommer særligt til sin ret som ledsager til (bitter) chokolade og kaffe. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
  • Mælkebøtte likør, fadlagret: Denne videreudvikling af vores originale mælkebøtte-likør er lagret på bourbonfade og har opnået den prestigefyldte internationale guldmedalje fra The Liqueur Masters i 2021. Likøren er sprudlende forårsagtig, men samtidig dyb og kompleks med mange lag og noter. Smagen fra de solgule mælkebøtteblomster er omhyggeligt afstemt med honning, lakridsrod og appelsin. Likøren er skøn til både desserter og kager, men kommer særligt til sin ret som ledsager til (bitter) chokolade og kaffe. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
  • Solbær likør: En meget aromatisk likør med en dyb og autentisk smag af fuldmodne solbær fra gården. Smagen er afrundet og intensiveret med ingefær, som vi også selv dyrker. Den kraftige portvinsagtige karakter gør likøren god til fx flødedesserter og lagrede oste. Men prøv den også i en gin & tonic – skønt og sommerligt! Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
  • Blomme likør: Denne kraftige og krydrede likør er brygget på gårdens saftige solmodne blommer, hvis intense sødme er afbalanceret med syrlig rabarbersaft og vanilje. Likøren er vinøs og dyb som en god portvin og har et naturligt alkohol-indhold på 14%. Blomme-likøren blev i 2021 belønnet med den prestigefyldte internationale guldmedalje fra The Liqueur Masters. Likøren er rigtig god til desserter og kager – men prøv den også som ledsager til ost, særligt blåskimmeloste. De supplerer hinanden perfekt!
  • Kvæde likør: Kvæde-likøren er vores mest prisvindende likør! Den er hædret med de prestigefyldte internationale medaljer: Master (The Liqueur Masters) og Taste Master (The Global Spirits Masters). Likøren er desuden kåret som ”Bedste danske frugtlikør” i 2022. Likøren er brygget på sensommerens solmodne kvæder, som omhyggeligt er smagt til med bitre paradisæbler, sursød most af sommeræbler og en anelse lakridsrod. Resultatet er en unik og afbalanceret smagsoplevelse, som passer perfekt til fx ost, tapas og desserter. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
  • Marehalm likør: Marehalm-likøren er en helt særlig specialitet fra Westjysk Smag – som et koncentrat af en gåtur ved Vesterhavet! Likøren er brygget på fine friske aks af den ellers stride bleggule marehalm. Smagen afrundes af salte umami-noter fra sukkertang og en stemningsfuld duft af hybenrose. Lad likøren ledsage ”alt godt fra havet” eller en moden Vesterhavsost. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
  • Valnødde likør: Denne likør er brygget på friske lokale valnødder og lagret på whisky-fade. Smagen er dyb, fed og kompleks med en god balance mellem bitterhed og sødme – lidt a la en god portvin. Likøren er fremragende til kraftige oste og smagsrige desserter. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%. Likøren er i 2022 hædret med den prestigefyldte Master-medalje fra The Liqueur Masters.
  • Whisky likør: Whisky-likøren er en videreudvikling af vores ikoniske mælkebøtte-likør, som vi her har modnet et ekstra år på egefade fra Stauning Whisky. Fadene, som tidligere har rummet lyngrøget whisky, tilføjer nye dybe smagsnoter og en utrolig aromatisk duft af røg til likøren. Brug den som et lækkert supplement til desserter, kager, mørk chokolade og en god kop kaffe. Likøren har et naturligt alkohol-indhold på 14%.
Få spændende nyheder fra Westjysk Smag

Få spændende nyheder fra Westjysk Smag

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtage spændende nyheder, opskrifter og meget andet direkte ind i din indboks.

Tak for at tilmelde dig vores nyhedsbrev