Bagt Hokkaido med gran eddike
Ovnbagt Hokkaido græskar smager så skønt. Gran eddiken giver smagen ekstra karakter og gør græskarskiverne velsmagende og smagfulde.
De bagte græskarskiver fungerer super godt som tilbehør til efterårs retter og er et lækkert alternativ til kartofler, ris og pasta.
Ovnbagt Hokkaido græskar er nemt og hurtigt at lave.
Du skal bruge:
- 1 lille Hokkaido græskar
- 3-4 spsk. olie
- 1 tsk salt
- Lidt peber
- Gran eddike
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Vask Hokkaido græskarret, skær enderne af og del det i to.
Tøm det for kerner, og del det derefter igen, så er det nemmere at skære i skiver.
Skær nu græskarret, med skræl på, i cirka 1 cm tykke skiver.
Fordel græskarskiverne på en bradepande med bagepapir. Bland olie, salt og peber.
Græskarskiverne skal nu pensles med oliebladningen.
Sæt bradepanden i ovnen i cirka 20 min. Skru lidt ned for temperaturen, hvis skiverne bliver meget mørke undervejs.
Tag nu bradepanden ud af ovnen og pensl skiverne med gran eddike.
Sæt bradepanden i ovnen igen i 10-15 min til de er let karamelliserede.
De bagte græskar skiver er nu klar til servering.
Serveringstip: Pynt gerne med frisk timian eller giv dem et drys timian salt inden servering.
Velbekomme!
Du kan købe graneddiken her: