Oplev hvordan mælkebøtte eddike løfter og tilføjer velsmag i en rigtig dansk klassiker som stuvet spidskål.
Opskrift :
1 spidskål
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
3 dl kogevand fra kålen
Salt og peber
1-2 spsk mælkebøtte eddike
Snit spidskålen fint (undgå stokken)
Kog den snittede spidkål i 2-3 min. i letsaltet vand.
Husk at gemme ca. 3 dl af kogevandet, inden du hælder vandet fra.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen til du opnår en passende konsistens. Pisk godt undervejs så eventuelle klumper piskes ud.
Vend kålen i og varm retten godt igennem, mens du tilsætter salt og lidt peber efter smag.
Så skal der smages til med mælkebøtte eddike. Start med en spiseskefuld og smag om der skal mere i.
Velbekomme
Du kan købe mælkebøtte eddiken her.