Lad dig fordybe i en velafbalanceret symfoni af smage med vores lækre blomkålssuppe.
Blomkålssuppe 4 pers
- 1 blomkål
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 L grøntsagsbouillon
- 1½ spsk. mascarpone ost
- 1 spsk. brændenælde eddike
- 1 spsk. sirup
- Salt og friskkværnet peber
Pynt
- 1 reven citron
- Purløg/persille
- Bacontern
- Evt brød.
Løg og hvidløg snittes fint.
Hæld olivenolie i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og brun dem godt af.
Blomkål deles i buketter og steges i et par minutter, til de tager farve.
Tilsæt bouillon og kog i ca. 20 min, til buketterne er møre.
Tilsæt mascarpone og kog i et par minutter.
Blend suppen og tilsæt brændenælde eddike og sirup.
Smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med hakket purløg og frisk revet citronskal på toppen med stegte bacontern.
Velbekomme.
Du kan købe brændenældeeddiken her.