Kombinationen af det let syrlige kærnemælkshorn og den krydrede kvædekompot skaber en harmonisk smagsoplevelse. Hornene tilføjer en sprød tekstur, der komplimenterer den bløde konsistens af kompotten.
Kærnemælkshorn med kvædekompot
Ingredienser:
- 500 gram hvedemel
- 175 g smør
- 2 ½ dl kærnemælk
- 2 æg (det ene til pensling)
- 50 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 tsk salt
Fyld:
- 80 gram marcipan
- 80 gram sukker
- 80 smør
- Kvædekompot
Pynt: Hakkede hasselnødder eller mandler eller evt. glasur, hvis du ønsker en lidt sødere version
Opløs gæren i den lune kærnemælk (37 grader)
Smuldr smørret i 300 g mel (I en separat skål)
Melet med smør hældes i kærnemælken og æg, sukker og salt tilsættes, rør nu meget grundigt sammen.
Ælt dejen med det sidste mel til du har en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve ½ time
Del dejen i 2 kugler, der begge rulles ud, ca. 25 cm i diameter
Del dem i hver 8 trekanter
Marcipan, sukker og smør røres sammen og lægges på den brede ende af trekanten.
Læg 1 tsk. kvædekompot på hver sammen med fyldet.
Trekanterne rulles sammen til horn og skal hæve ca. 40 minutter
Hornene pensles med sammenpisket æg og dysses med finthakkede nødder eller mandler eller evt. glasur
Hornene bages 15-20 min ved 200 grader
Velbekomme.
Du kan købe kvædekompot her.