smag
Smag er det vigtigste for Westjysk Smag
Vi er vilde med smag, altså den rene og naturlige smag uden tilsætningsstoffer. Derfor brygger vi likør og eddike på råvarer, som vi har omkring gården, som naturligvis er usprøjtede.
Vi bruger mælkebøtter, rabarber, hyldeblomster, solbær, aronia og gran. Når smagen er trukket ud af råvarerne, hældes restproduktet ud til vores æbletræer og langs hækken som gødning.
Vildgær fra 100 år gammelt Guldborg æbletræ
Vi bruger en gær af æblerne, fra gårdens gamle æbletræ til fermentering. Vildgæren arbejder sammen med sukker i et år ved naturlig gæring, dvs. uden tilsat alkohol. Selv ved tapning undgår vi sulfit, så det hele vejen igennem, er den naturlige og rene vare, der tappes på flaske.
Likør til tapas, kaffen og cocktail.
Likøren er fantastisk god til f.eks. tapas, oste, som dessertvin, til kaffen eller blot når du vil forkæle dig selv med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Likør er også en populær og unik smagsgiver til cocktails og aperitifs. Du kan se de spændende opskrifter på cocktail på vores hjemmeside
Eddike til salat, ovnbagte rodfrugter og kødretter.
Sidste skud på stammen er eddike til madlavning. Til eddiken bruger vi likør som har gæret et år, og tilsætter så en hjemmeproduceret eddikemor. Denne sammensætning lagres på egefade i yderligere 18 måneder inden eddiken er færdigmodnet.
Eddiken har mange anvendelsesmuligheder – f. eks til salater, rodfrugter og kød samt fiskeretter. Du kan se opskrifter med eddike på hjemmesiden.